onsdag den 22. november 2017

De bedste boller.

De bedste boller.

Har du og din familie problemer med at kunne tåle brød af forskellige art, som I køber?
Vi har!
Og nej, vi har ikke glutenallergi, som nærmest er blevet til en landeplage som "alle" snart tror at de lider af. Det gør langt de fleste ikke, og har man Cøliaki som glutenallergi hedder, så er man slet slet ikke i tvivl overhovedet.

 Det, som jeg klart mener i henhold til problemer med at kunne tåle det brød vi køber, er alle de mange tilsætningsstoffer som er i købebrød, dem kan vi selvfølgelig ikke tåle, og derfor er det en super god ide, at bage "mine boller".

Det tager 2x5 minutter plus 30 minutter i ovnen, at have meget sunde, hjemmebagte økologiske grovboller, der ovenikøbet også sparer dig mange penge.
De bages uden fedt og sukker, de mætter i lang tid, de giver dig fuldkorn som er meget godt for dit helbred og de hjælper dig med dit vægttab, eller med at holde vægten.
De smager vidunderligt, også til aftenkaffen istedet for en kage.

Så vi napper lige mors opskrift:
Lun 1/2 ltr. vand og bland 1/2 pakke øko-gær i.
I en tom skål på vægten blander du nu samlet 600 gram, f.eks:
400 gram øko-mel (hvede eller spelt)
125 gram gramhamsmel/eller fuldkornsmel
75 gram solskikkekerner/græskarkerner
1 revet økologisk gulerod
1 tsk god salt (Himalaya, Maldon, havsalt)
1 drys kanel
Lidt vanilje

Rør gærvandet i melblandingen og stil det til hævning i en times tid.
Brug en spiseske til at sætte boller på bagepladen.
Der bliver 8 store boller eller 9-10 mindre.
Bag midt i ovnen i 30 min. 210 grader.
Bon Appetit og slut med at have det dårligt efter at have spist dårligt brød.

Biopat Anne Winther.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tag dig af din krop med urokkelig trofasthed. Sjælen har kun disse øjne at se igennem, og hvis de er formørkede, bliver hele verden overskye...