onsdag den 13. marts 2019

Ti aldrig stille.

Lad det nu bare ligge – Manden er død.

No way – ALDRIG nogensinde skal overgreb ties ihjel, uanset om gerningsmanden er levende, syg, død eller forsvundet. ALDRIG!
Der er ingenting i verden, der giver tilladelse til at lave overgreb på andre uskyldige mennesker – Ej heller en frygtelig barndom og opvækst. Ej heller, hvis man er et ikon af en eller anden slags, som mennesker bliver starstruck over, og derfor sælger deres forstand og sjæl til.

Manden er død. Ja, det er Hitler også, Charles Manson og Ted Bundy og andre rædsler er også døde, skal vi bare glemme dem?
Skal vi også bare lade Golden State Killer blive hjemme i sit hus, for nu er han jo bare en gammel mand?
Skal vi bare glemme mennesker der laver psykisk og fysisk vold mod andre i hjemmene, på gaden?
Skal de ofre bare holde mund og deale med deres traumer selv?

Nej, og atter nej – der sidder millioner rundt omkring i verden af deres ofre der overlevede, og deres indre liv er hårdt prøvet og for mange af dem uopretteligt ødelagt.
I sagen om Michael Jackson, som vi aldrig får 100% svar på nu, hvor han er død, kan det ikke hjælpe at bare victim shame de mænd, der nu står frem og helt ned i detaljer fortæller om groomingen Michael Jackson lavede med dem, så han kunne lave sine overgreb på dem.

De var bittesmå drenge dengang, og deres forældre var åbenbart så starstruck, at de utroligt nok, bare overlod deres små drenge til Michael og hans soveværelse, helt uforståeligt for mig.
Men desværre er langt de fleste mennesker nok til salg, når stjernen der står foran dem, bare er stor nok.

Hvis det foregik, hvordan tillod alle dem omkring ham så, at det foregik?
Og ville vi nogensinde få 100% sandhed omkring det frem, selvom at han stadig levede, eller ville der være advokater pengesyge nok, der ville kunne fremlægge usande ting, som igen ville frikende ham?

Vi lever hver eneste dag med ALT for store skyklapper på. Vi tillader for meget skidt, vi vælger at holde mund, overse, passe os selv – desværre for ofte, hvilket også gør, at vi med jævne mellemrum ser rædselsfulde sager dukke op. Sager som kunne have været stoppet længe før end katastrofen for ofrene blev ALT for slem.
Det skal vi i min verden holde op med – Og, ofre skal aldrig nogensinde holde mund.
Den dag, hvor vi holder mund, os som har været udsat for overgreb af en eller anden grim slags, den dag vender Hitler tilbage.
Overgreb mod børn, unge, voksne, ældre og dyr bliver ALDRIG nogensinde i orden, og der findes ingen undskyldninger for dem – Og, kender du til den slags, så GØR NOGET.
Ti aldrig stille!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tag dig af din krop med urokkelig trofasthed. Sjælen har kun disse øjne at se igennem, og hvis de er formørkede, bliver hele verden overskye...